ВДС: Посета деци на Инстититу за онкологију

Лето нa Дечјем одељењу Института за онкологију Србије не доноси уобичајену опуштеност. Док процес лечења траје једино што је важно је победити болест. Долазак свештеника, причешће деце и заједничка молитва су велика подршка у тој борби. То добро знају и осећају волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства који су 10. августа 2016. године са јерејем Стефаном Дамјановићем дошли у редовну посету деци. Отац Стефан је причестио децу окупљену у дневном боравку и децу која су остала у собама везана за болесничку постељу и помолио се Господу за сву децу на одељењу.

Апостоли свети „вредне пчеле Христове“ који су пренели свету као мед спасоносну Јеванђељску науку позивају и нас који живимо данас: „Молите се Богу једни за друге, да оздравите.“ (Јак.5,16) и „Носите бремена један другога и тако испуните закон Христов.“ (Гал.6,2). Терет који носе деца на лечењу и њихови родитиљи  је велики. Свака посета свештеника и волонтера Милосрдне секције деци која се лече на Институ за онкологију праћена је жељом да се олакша бар мало ношење тог терета и испуне ове јеванђељске дужности.

И родитељи и деца се моле, свако на свој начин. Знамо да Господ, Пресвета Богородица и светитељи чују те молитве. Један дечак из Даниловграда је молитву Светом Василију Острошком Чудотворцу принео и цртежом. Верујемо да то Свети Василије сигурно види, дечаков труд и дар. И веру.

1_1

2_2

4_2