Боксерска репрезентација на пријему код председника

У згради Председништва Србије, у Београду, председник Србије Александар Вучић примио је данас чланове  боксерске репрезентације коју предводе Вахид Абасов и Артјом Агејев, познати по томе што су освојили златне медаље на Европском првенству у Јеревану. Биле су то прве медаље за Србију после 37 година одсуствовања са боксерских такмичења.

          На челу делегације Боксерског савеза је председник Ненад Боровчанин, а пријему су присуствовали и легендарни боксерски шампиони Мирко Пузовић, Мујо Бајровић, Драган Васиљевић и Љубиша Симић, претходни првак Европе из 1985. године у Будимпешти.

          Осим поменутих, на пријему у згради Председништва били су и омладинска шампионка Европе Сара Ћирковић, селектор Милан Пиперски и директор Боксерског савеза Мане Марчета.

          Читав догађај увеличали су својим присуством и министар омладине и спорта Вања Удовичић, предсдник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и многи други.

          Обраћајући се гостима на пригодној свечаности председник Вучић је, између осталог, рекао: „Српски бокс се на велика врата враћа у Европу и свет. Данас је велики дан за све нас. Хвала свима вама који сте урадили све да променимо ствари у српксом боксу.  Нисам мислио да је могућ тако брзо повратак у Европу и свет. Уз подршку из Русије, и у стручном кадру, и у организационом смислу, успели смо да направимо велике помаке“.  

          Обраћајући се присутнима, али и целокупној јавности, председник је рекао како је  момке који су донели медаље на руском питао одакле су и да га је одушевио одговор који је чуо . „Из Србије“, одговорили су му они додавши како потичу из Московске области и Самаре.

          „Хвала им што се боре за Србију. Србија је њихова земља, држава, а нека друга им је отаџбина, место порекла. Ја сам захвалан и уверен да су уз своју спортску славу заволели нашу земљу. А руским и српским тренерима који су са њима, такође желим да се захвалим“, рекао је на крају Вучић.