ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „24 САТА ЕЛЕГАНЦИЈЕ“ НА БЕЛОМ ДВОРУ

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су вечерас домаћини званичног отварања тродневне манифестације „Генерали 24 сата елеганције”.
Овогодишње издање „Генерали 24 сата елеганције“ се одржава у сарадњи са британском Привредном комором, Јагуаром, Belgrade Waterfront-om и Српским Савезом за Историјска Возила (чланом FIVA-e), а посвећено је британским луксузним брендовима који су синоним врхунског квалитета израде и мајсторства детаља.

У оквиру овогодишње манифестације прославља се и осамдесетогодишњица једине Гранд приx трке која је 1939. године вожена у Београду и чији је домачин тада био Њ.В. Краљ Петар II, отац Престолонаследника Александра. Краљ Петар II, по коме је трка тада носила име, пехар је уручио тадашњем победнику Тацију Нуволарију, једном од најпознатији тркача из прве половине прошлог века. После 80 година, на сам дан родјења Краља Петра II пехар се вратио у Београд, и у оквиру манифестације Генерали 24 сата Елеганције симболично је предат Престолонаследнику Александру на вечерашњем отварању. ПОдсећања ради, на Белом двору је у току изложба “Њ.В. Краљ Петар II – стварање Краља” која је посвећена прослави родјендана последњег југословенског краља.
Манифестација “Генерали 24 сата Елеганције” је почела свечаним отварањем јединствене изложбе MASTERS OF EXCELLENCE, где су се представити мајстори елеганције: чувена куће елеганције EDWARD SEXTON из Лондона са својим ручно радјеним оделима, који облаче светске звезде од Mick Jaggera, Elton Johna до Naomi Campbell и Annie Lennox;  TURNBULL & ASSER креатори ручно шивених кошуља чији је клијент био Winston Churchill лично; мајстори ексклузивне руком рађене обуће GAZIANO & GIRLING, чије моделе носи Prince Charles.

Аутомобилска звезда вецери био је 100% електрични Jaguar I-PACE, европски и светски аутомобил године који је био изложен испред Белог Двора.
Поред етаблираних светских брендова ту су и врхунски мајстори нове генерације као што су милански бренд VIOLA MILANO са колекцијом ексклузивних кравата, као и српски дизајнер ручних сатова, Јован Јелић, који ствара под брендом HOH, Evica Gloves – ручно рађене рукавице Евице Милованов Пенезић и Зоран Смиљанић, дизајнер сензационалних женских шешира под брендом Blackbirdfield.

На пријему који је уприличен на отварању манифестације гости су имали прилику да уживају у Bean and Leaf кафи, која се прави само од одабраних висококвалитетних зрна кафе.
Током вечери организована је аукција изложених експоната и прикупљена средства донирана су хуманитарној фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине.
Манифестација “Генерали 24 сата Елеганције” трајаће до 8. септембра а наставља се дешавањима на другим локацијама у Београду