Саопштење за медије 8.6.2022. – честитка Џонсон

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Владе Уједињеног Краљевства Борисa Џонсонa поводом преузимања функције председника Републике Србије. У честитки се каже:

„Драги Александре,

Упућујем Вам топле личне честитке поводом ступања на функцију председника Републике Србије у још једном мандату. Данас, више него икада пре, морамо као партнери заједно да радимо на неодложним изазовима, укључујући регионалну безбедност, стабилност и енергетску транзицију.

Радујем се блиској сарадњи са Вама, имајући у виду да Уједињено Краљевство наставља да подржава будући напредак и развој Ваше земље, укључујући јачање демократије и владавине права, борбу против корупције и изградњу јаких и независних институција, што је све од виталног значаја за будућност Србије.

Инвазија Русије на Украјину још више је појачала хитност решавања неких од ових изазова. Још једном Вам честитам и надам се да ћемо ускоро поново разговарати о овим важним питањима и нашим успешним билатералним односима“, наводи у својој честитки премијер Џонсон.   

Београд,

8. јун 2022. године